Om te voorkomen dat Lekker te Gast ten onder gaat aan zijn eigen succes moeten wij een aantal zaken anders gaan doen

 Op 8 mei zagen we opnieuw rond de 30 gasten bij ons aan tafel. We zijn erg blij met deze grote opkomst iedere maand. Lekker te Gast blijkt een hele succesvolle formule voor inwoners in De Weere om samen te eten en zo de sociale samenhang in het dorp te behouden. Het is zo succesvol, dat er maandelijks veel belangstelling is en dat er altijd wel 30 en vaak méér gasten aan tafel zitten. Wij zijn blij dat het zo aanslaat. Maar dit heeft ook een andere kant: het vraagt veel van de vrijwilligers. Om te voorkomen dat Lekker te Gast ten onder gaat aan zijn eigen succes moeten wij een aantal zaken anders gaan doen;

  • We kunnen voor maximaal 30 personen het diner verzorgen. We willen niet meer boven dit aantal komen. Dat betekent dan ook dat we af en toe NEE moeten verkopen als er meer als 30 reserveringen zijn.
  • Lekker te Gast is voor inwoners van De Weere opgezet. Er zijn ook vaak gasten die niet of niet meer in ons dorp wonen. Het is jammer als we NEE moeten zeggen tegen Weerenaren en dan wel gasten van buitenaf aan tafel hebben, ook al zijn dat dan oud-Weerenaren. Daarom zal vanaf september 2019 de regel gesteld worden dat Lekker te Gast nog uitsluitend voor Weerenaren is (inclusief Vekenweg tot de Reigerweg en de Oosterboekelweg, tussen Paradijs en Lambertschaag).

Wij begrijpen dat het niet leuk is, als je al jaren lekker komt eten en bijpraten en dat dat dan nu niet meer kan. We hopen dat jullie wel begrip hebben dat we dit zo moeten doen. Iedereen bij Lekker te Gast doet zijn/haar taak vrijwillig, naast het eigen werk en in eigen tijd. Wij willen dat met elkaar ook graag nog lang kunnen volhouden, zodat Lekker te Gast kan blijven doordraaien. En op die manier Samen in De Weer(e) zijn!

“Lekker te gast”  heerlijk “Samen in De Weer(e)”.